VW Passat tager førstepladsen som årets firmabil

På top 10-listen over firmabiler hos én af Danmarks førende virksomheder inden for leasing af firmabiler, ALD Automotive Danmark, er VW Passat kåret som årets absolutte førsteplads. I 2015 måtte VW Passat se sig slået af Ford Mondeo, der denne gang er røget helt ned på en 4. plads. VW Passats topplacering skyldes blandt andet en opgradering af udstyr inkluderet i prisen, hvilket har gjort bilen særligt eftertragtet for firmabilister i år. Brugernes krav til, hvad en firmabil skal kunne, vægter i høj grad kvaliteten af bilens køreegenskaber, sikkerhed og komfort. Det er netop på baggrund af en overlegenhed på disse felter, at VW Passat i år er løbet (eller rettere sagt ’kørt’) med førstepladsen. De resterende bilmærker på top 10-listen i 2016 består af seks konkurrenter i premium-klassen, nemlig BMW, Mercedes, Ford, Skoda, Audi og Opel. Foruden VW dominerer Audi og Mercedes, alle tre med hele to modeller på listen.

En arbejdsplads på fire hjul

Når en virksomhed skal på jagt efter ny firmabil, stilles en række krav til bilens formåen både som transportmiddel og arbejdsplads. I rigtig mange virksomheder bruger medarbejderne umådeligt mange timer på de danske veje, både når de skal til og fra arbejde og også som en iboende del af jobbet. Eksempelvis som sælger, forsikringsassurandør, VVS’er eller ejendomsmægler er køretiden ekstraordinært stor, fordi det lige præcis i disse jobs er dig, der besøger kunden og ikke omvendt. Disse beskæftigelser udgør naturligvis kun en brøkdel af de mange tusinde erhverv, der er helt og holdent afhængige af en velfungerende firmabil. Firmabilen fungerer altså delvist som en arbejdsplads for bilisterne, og derfor er kvaliteten og funktionaliteten af bilens indretning og egenskaber af enorm betydning. Disse inkluderer overordnet tre essentielle elementer, nemlig bilens køreegenskaber, sikkerhed og komfort. På disse områder brillerer VW Passat netop ved at tilbyde en række ekstraudstyr, der er med til at øge køreglæden og sikkerheden for modellens mange brugere. På listen over attraktivt udstyr gør VW Passat sig blandt andet bemærket med opvarmet rat, parkeringssensor, automatgear, bagsædeplads og adaptiv fartpilot. Intelligente innovationer som Front Assist og City Emergency Brake samt træthedsregistrering, der advarer i tilfælde af ukoncentreret kørsel, er med til at forebygge sammenstød og hæver dermed Passatens sikkerhedsniveau og placerer den helt oppe i den suveræne topklasse. Som det fremgår af listen over eksklusivt udstyr, går VW Passat altså hverken på kompromis med sikkerheden eller komfortegenskaberne. Derudover er bilens kraftfulde motor indrettet til at spare på brændstoffet, så du kan køre langt på literen.

Syv biler i topklassen

Som det fremgår af ALD’s top 10-liste nedenfor, er det altså syv biler af topkvalitet, der i snart årevis har konkurreret om den stadigt skiftende førsteplads. Efter at have været helt ude af konkurrencen er BMW tilbage på listen med sin 3-serie, som endda placerer sig på en 2. plads. BMW’en bliver gjort selskab af VW Touran, Opel Astra og Mercedes E-klasse som nye skud på stammen af firmabiler i topklassen for året 2016.

ALD Automotive Danmarks top 10 over mest populære firmabiler i 2016

(med sidste års placering i parentes):

 

2016 Personbil

– mærke og model

1.     (2) VW Passat
2.     (Ny) BMW 3-serie
3.     (3) Mercedes C-Klasse
4.     (1) Ford Mondeo
5.     (Ny) VW Touran
6.     (5) Skoda Octavia
7.     (6) Audi A3
8.     (7) Audi A4
9.     (Ny) Opel Astra
10.   (Ny) Mercedes E-Klasse

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *