Volkswagen vinder kampen om de danske kunder

Konkurrencen er hård på bilmarkedet og mange store producenter kæmper således om danskernes opmærksomhed og dermed også deres penge. I løbet af 2016 var konkurrencen også hård, og tal viser, at der blev rykket rundt på magtfordelingen på det danske marked. Topplaceringerne, basereset på flest antal solgte nye biler, forbliver dog ens, men magtbalancen har alligevel rykket sig.

For selvom topplaceringerne er besat af de samme producenter, så udbygger Volkswagen deres forspring som danskernes foretrukne bilmærke ganske markant. Og det på trods af en hektisk tid, påvirket af den store dieselskandale. I 2016 har VW således solgt 17% flere biler end i 2015.

Til sammenligning, så har Peugeot, på 2. Pladsen over flest solgte biler i Danmark, blot oplevet en vækst i bilsalget på fem procent. Det giver dem en markedsandel på 9,9%, hvor VW suverænt sidder på 11,8% af markedet – altså sælger VW næsten én ud af otte af de nye biler i Danmark.

Uanset om du ejer en bil af en af de store producenter, eller måske en af de mindre, så kan du finde motor-, gear- og koblingsdele online til alle biler på denne side. Her er sortimentet bredt, hvis du skulle få brug for en reservedel til din bil.

Renault rykker frem i regnskabet

Ifølge de nye statistikker, som bygger på tallene fra 2015 og 2016, så er Renault nu fjerdestørst på det danske marked. De sælger således kun færre biler end VW, Peugeot og Toyota. Det betyder, at bilproducenten på blot ét år har overhalet store mærker som Citroen, Skoda og Ford i antal solgte nye biler. Altså, har Renault oplevet en markant fremgang.

En vigtig årsag, som formodes at spille ind på Renault fremgang er, at de i 2015 havde mange nye lanceringer på markedet.

Mercedes-Benz har også vind i sejlene

En anden markant fremgang, som tallene indikerer, er Mercedes-Benz’. Faktisk, så oplever producenten den største fremgang af de større bilmærker, hvor salget er steget med hele 36%. Dette betyder, at Mercedes-Benz overhaler Nissan, og at de samtidig blot er 12 biler fra at have solgt ligeså meget som deres evige rival, Audi.

Et andet, og væsentligt mindre mærke, er Dacia. Dacia, som er en relativ ny konkurrent på det danske marked, har oplevet fremgang siden deres markedsintroduktion, og også i 2016 fortsatte fremgangen. Tallene viser, at salgstallene steg med hele 28% og at markedsandelen blev forøget med 19%. Dermed nærmer de sig 2% af det samlede marked.

Dårlige salgstal hos Fiat og Mitsubishi 

Ikke alle producenter oplever dog lystig og glædelig fremgang. Tværtimod, så findes der også tabere i 2016.

Hos Fiat oplever man markant modgang, og de fortsætter dermed en negativ udvikling. Producenten har dermed oplevet en halvering i salgstallene på blot fire år, endda på et marked som sælger mere og mere. Derudover er søstermærket, Alfa Romeo, gået endnu længere ned de procentvise salgstal.

Også japanske Mitsubishi oplever modgang, og blot i 2016 oplevede producenten at miste hele 50% af deres købere. Dette er den mest markante nedgang for året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *