Rolls-Royce får skandinavisk forhandler

Det britiske, og yderst eksklusive bilmærke, Rolls-Royce, kommer til Skandinavien, og dermed også til Danmark. Således har en den svenske forhandler, Callisma Group, slået dørene op i vores svenske naboers hovedstad, Stockholm, hvorfra salg vil foregå til både de skandinaviske og baltiske lande. Ifølge forhandleren sigtes der i første omgang efter at få solgt et sted mellem ti og 20 biler om året. Heraf er forventningerne, at en til to af bilerne vil være på det danske marked.

Forhandleres hovedmarkedet forventes således at blive i Sverige. Den købestærke befolkning lever, sammenlignet med Norge og Danmark, med relativt lave afgifter på biler, og netop derfor satses der på, at størstedelen af salgene vil blive i Sverige. Af samme årsag er forventninger da også relativt lave til det danske salgstal. Mere præcist begrundes det lave, forventede salg med årsager som de høje afgifter, såsom registreringsafgiften, det eksklusive niveau som Rolls-Royce biler har, samt deres indtil nu ikkeeksisterende position på markedet.

Til sammenligning sælger den britiske producent, som blev grundlangt i Manchester tilbage i 1906, på verdensplan ikke ret mange biler. Det vidner dog ikke nødvendigvis om successen for brandet, men nærmere om, hvor værdifulde og højtstående bilerne er på verdens bilmarkedet. Det højeksklusive mærke solgte således 3630 biler i år 2013, men de satte producentens højeste salgsrekord i 2014 med 4063 biler.

Der forhandles desuden flere forskellige modeller, hvor de mest ikoniske af dem er de smukke Phanton, Phantom Coupé og Ghost-modeller. Det forventes dog ifølge forhandleren, at 60 til 70% af salget her i landene vil bestå af Wraith-modellen, som er den af deres modeller, som appellerer mest til dem, som selv er chauffører i bilerne. Således henvender de andre, noble modeller sig i højere grad til at være passager, og have en privatchauffør bag rettet.

Med hensyn til prislejet, så illustrerer differencerne på markederne hvorfor, Sverige er hovedmarkedet. For hvor Ghost-modeller koster, hvad der svarer til to mio. kr. i Sverige, så koster den tilsvarende model syv mio. kr. herhjemme, grundet de høje afgifter. Samtidigt forventes det, at den største af modeller, Phantom, vil koste godt og vel 10 mio. kr. Desuden oplever det svenske luksusbilsmarked et boom, grundet de lave afgifter og relativt velhavende befolkning. Blandt har McLaren åbnet en forretning i landet, og ligeså har Lamborghini Copenhagen også åbnet en afdeling i Malmø. Med hensyn til salg på det danske marked, med højere afgifter, forventes det at være baseret hovedsageligt på pop-up showrooms og lokale events, hvor der er mulighed for, at lokke potentielle købere til at slå til.

For at illustrere netop hvor fornemme køretøjerne er, så er H.K.H. Dronning Margretes fineste bil således en Rolls-Royce Silver Wraith af årgang 1958. Den går desuden under navnet Store Krone. Med andre ord vil etableringen af en skandinavisk forholder tvivlsomt få de danske veje til at vrimle med Rolls-Royce modellerne. Tværtimod, så kan potentielle købere med god sandsynlighed sikre sig en masse opmærksomhed og drejende hoveder, eftersom de markante og helt særlige biler, kun vil være et fåtal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *