Køb din brugte autostol intakt og uden mangler, ellers kan den være farlig

Hvis du vælger at købe en brugt autostol, skal du være OBS på kvaliteten. Mange autostole forhandles nemlig med mangler, som kan sætte dit barns sikkerhed over styr.

Flere børnefamilier vælger at købe barnevognen eller puslebordet eller klapvognen brugt for at spare penge. Alle disse varer kan nemlig hurtigt løbe op, hvis man skal ud og erhverve sig spritnye udgaver.

Det samme gælder naturligvis autostolen. Her er det også fristende at tage en søgning på en af internettets genbrugssider, fremfor at lægge mange penge i en forretning.

Selvom det er smart, at vi kan overtage og købe brugt af hinanden, er det enormt vigtigt, at du er kritisk, når du køber din autostol brugt.

Autostolen skal være intakt

Mange brugte autostole kan virke fine selvom de har hjemmelavede reparationer. Hvis stolen ikke er intakt, kan det dog have alvorlige konsekvenser for dit barns sikkerhed – også selvom autostolen er lappet godt med gaffatape.

Autostole består blandt andet af et for af flamingo. Dette sidder på toppen af stolen og er derfor meget udsat. Flamingoen bliver altså nemt beskadiget, når stolen løftes, monteres og afmonteres.

Selvom om foret måske ikke virker som det mest essentielle ved en autostol, så beskytter stolen altså ikke optimalt, hvis flamingoen ikke er intakt.

Derfor skal du endelig holde dig væk fra de brugte autostole, som forsøger at holde foret på plads med hjemmelavede løsninger.

Barnet vil altså ikke blive beskyttet optimalt, hvis stolen ikke er intakt. Som udgangspunkt må man altså ud og købe en stol fra ny, hvis en intakt, brugt stol ikke er til at opstøve.

Undersøg stolen og kig efter godkendelsesmærkatet

Udover en intakt stol, er det vigtigt at undersøge, om autostolen har et godkendelsesmærkat. Mærkatet sikrer dig nemlig, at stolen er lovlig og beskytter dit barn optimalt.

Derudover er stole uden godkendelsesmærkatet faktisk ulovlige, og du risikerer altså at få klip i kørekortet eller en bøde, hvis du anskaffer dig én uden mærkatet.

Kig efter mærkater med ECE 44-04 og ECE 44-03, da disse er godkendte, og undgå ECE 44-02, da dette mærkat ikke har en gyldig godkendelse.

Derudover har nyere autostole, som er fremstillet efter oktober 2013, en i-Size-godkendelse. Dette godkendelsesmærkat skal have nummeret R129-00, for at være gyldigt godkendt.

Udover godkendelsesmærkater kan du med fordel tjekke autostoles testresultater. Stolens resultater i tests kan nemlig give dig et rigtig godt fingerpeg om, hvad du kan forvente af din kommende autostol og dens sikkerhed.

Dog er det hele tiden vigtigt at forholde sig en smule kritisk til de brugte stole. For selvom en autostol har scoret toppoint i en test, kan dens sikkerhed ikke garanteres, hvis den har mangler eller fejl efter flere års slitage.

Husk desuden at du gerne må være kritisk i forhold til prisen på din nye autostol. I flere tilfælde kan prisen på en ny stol nemlig være den samme, som den pris mange sælger deres brugte stole for.

Hvis du husker at kigge på stolens stand, tjekke godkendelsesmærkatet og forholde dig kritisk til prisen, er du altså godt rustet og klar til at gå på jagt i junglen af brugte autostole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *